opmeten-armband

Armband maat opmeten? Zo doe je dat!

Hoe kun je nu een armband maat opmeten? Vaak komt het voor dat je een leuke armband ziet, maar deze niet in jouw maat is. Elke pols is immers anders van omtrek en het is niet altijd gemakkelijk om de juiste armband in de juiste maat te vinden. Vooral als je extra smalle of brede polsen hebt. Bij armbandenvoordeel.nl wordt de maat van een armband uitgedrukt in de omtrek van de armband, alsof je een open armband plat op tafel legt en dan de lengte ervan meet. Mocht je twijfelen welke lengte goed zit, meet dan een goed zittende armband, met een rolmaat of meetlint.

Bij gebrek aan een meetlint, wikkelt u een touwtje op dezelfde wijze om uw pols.  Zet een streep op het touwtje waar het touwtje uw pols volledig heeft omhuld.  Leg het touwtje vervolgens langs een meetlat en lees de maat af. Zo eenvoudig kunt u uw armband maat opmeten!

Waar moet je op letten?

1. Meet je polsmaat op volgens de illustraties. Strak, maar niet knellend meten onder het “knobbeltje” van je pols.

Advies: tel 2 centimeter extra om speling te houden bij een armband. Kies de totale lengte, inclusief de aanbevolen speling, afgerond naar het eerstvolgende armband grootte.

Voorbeeld:

strakke polsmaat is bijv. 17,5 cm + 2 cm speling = 19,5 Afgerond:  20 cm.
2. Geef vervolgens je polsmaat door. Dit doe je door op de artikelpagina bij het vakje “polsmaat” de juiste maat te selecteren.

 Pascomfort  Armbandmaat
 Strakke armband/lederen armband  Polsmaat + 1,5 cm
 Medium losse armband Polsmaat + 2 cm
 Losse armband/ volle bedelarmband Polsmaat + 3 cm
armband meten

Uitzonderingen

Er zijn een aantal type armbanden waarbij je op een andere manier je maat moet opmeten. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

Bedelarmband
Als je maar een aantal bedels aan je armband wilt hebben, dan gebruik je bovenstaande methode. Ben je echter van plan om de armband helemaal vol te hangen met bedels, tel dan niet 2 centimeter, maar 3 centimeter op bij je strakke polsmaat. Dus polsmaat 17 cm, reken er dan 3 cm bij en kom je op 20 cm.

Lederen armbanden:
Deze armbanden horen meestal strakker te zitten en de juiste maat is dan ook gebaseerd op je eigen polsmaat met daarbij 1,5 centimeter opgeteld. Wat jij zelf prettig vindt dragen. Uitgaande van een polsmaat van 17 cm zou dit dus 18,5 centimeter zijn. Afgerond 19 cm.

Kinderarmbandjes:
Voor kinderen meet je de polsomtrek eenvoudig op met een touwtje. Vervolgens meet je het touwtje op met een liniaal. Vervolgens tel je bij de polsmaat een aantal centimeters op, afhankelijk van de leeftijd van het kind (baby’s: 1 cm, kinderen van 1 tot 3 jaar: 1.5 cm en kinderen vanaf 3 jaar: 2 tot 2.5 cm). Zie hieronder een indicatie voor de juiste armbandmaat per leeftijdsgroep

Leeftijd Maat
0-6 maanden 9-11 m
6-12 maanden 10 -12 cm
1 tot 2 jaar 12 – 14 cm
2 tot 6 jaar 14 – 16 cm
7 jaar 17 cm